Akcije

POSTAVLJENI DVOJEZIČNI ZNAKOVI NA ULAZIMA U MZ BJELIMIĆI

Sjeverni, zapadni i istočni ulaz u MZ Bjelimići

Dana 3. aprila 2021. godine, na zapadnom ulazu u MZ Bjelimići na lokaciji Slatinice postavljen je znak dimenzija 95 cm x 105 cm, sa službeno usvojenim grbom MZ Bjelimići i natpisima dobrodošlice putnicima namjernicima na bosanskom i engleskom jeziku.

Dan kasnije, 4. aprila, drugi identični dvojezični znak dobrodošlice u MZ Bjelimići je postavljen i na istočnoj kapiji Bjelimića, prije raskrsnice za Hotovlje i Luko, odnosno poslije mosta na Vrhovinskoj rijeci (gledajući iz Kutina), na entitetskoj liniji.

Obzirom da ove godine april nije bio nešto naklonjen sa vremenskim prilikama na planini Visočici, malo se kasnilo sa planiranom dinamikom postavljanja trećeg znaka na sjevernom planinskom ulazu u MZ Bjelimići. Međutim, kako je i obećano, i ovaj znak dobrodošlice u MZ Bjelimići je konačno postavljen 8. maja, uoči 27. mubarek noći Ramazana, odmah preko puta Puzimskog greblja, prema mostićima, na administrativnoj granici zmeđu općina Konjic i Trnovo, odnosno na administrativnoj granici između Hercegovačko – Neretvanskog Kantona i Kantona Sarajevo.

Za tačnu lokaciju postavljanja svih ovih znakova, korištena je najpreciznija karta openstreetmap koja tačno pokazuje općinske i entitetske linije.

Za grafičko rješenje dvojezičnog znaka dobrodošlice, kao i za ideju vezano za njegovo postavljanje na ulazima u MZ Bjelimići je odgovoran Alen Mahović. Znakovi osim natpisa na bosanskom i engleskom jeziku i grba MZ Bjelimići takođe u donjem desnom uglu imaju i QR kod koji vodi prema našoj internet stranici bjelimici.com koja će služiti kao svojevrsni info servis MZ Bjelimići.

Akcija postavljanja znakova je uspješno realizirana na terenu od strane Alena Mahovića, Emina Kurtovića, i Edina Ćurta, uz odobrenje i punu podršku od Savjeta MZ Bjelimići na čelu sa g. Ramom Trnkom i g. Šaćirom Muharemovićem.

Galerije sa lokacija možete pregledati na sljedećim linkovima:

ZNAK DOBRODOŠLICE SLATINICA

ZNAK DOBRODOŠLICE HOTOVLJE

ZNAK DOBRODOŠLICE VISOČICA

Nadamo se da će ove table doprinijeti boljoj informiranosti putnika namjernika o našim lijepim Bjelimićima, te da će se table nastaviti održavati, i nadopunjavati drugom infrastrukturom, a sve za našu zajedničku dobrobit.

 

Alen Mahović

POSTAVLJENI DVOJEZIČNI ZNAKOVI NA ULAZIMA U MZ BJELIMIĆI
Komentari
Na vrh
Zahvaljujemo Vam na dijeljenju!
Administratori stranice žele Vam ugodan boravak na našem portalu.
Podijelite ovo sa prijateljem