TELEKOMUNIKACIJE

Kada je riječ o telekomunikacijama, nakon agresije, u rad je puštena bazna stanica BH Telecoma za mobilni, odnosno GSM signal na koti Hum, između naselja Odžaci, Doljani i Zabrđani.

Donedavno nije bilo dovoljno jakog signala za mobilni internet, jer je bazna stanica BH Telecoma podržavala samo EDGE mrežu. Ipak, u početkom decembra 2020. godine je konačno pušten signal 3G mreže na ovoj baznoj stanici, a oko pola godine kasnije, 15. juna 2021. godidne pušten je i 4G signal.

Inače, rubna sela gotovo da nemaju signala BH Telecoma, a signala ovog operatora nema već sjevernije od naselja Luka, tačnije od lokaliteta Kolijevka pa sve do Mandinog vrela, odnosno do izlaza iz općine Konjic, t.j. ulaza u općinu Trnovo. Još slabiji signal je signal operatora m:tel, i Eronet.

U Bjelimićima djeluje i poštanski ured BH Pošte, a poštanski broj Bjelimića je 88407. Broj telefona poštanskog ureda je 036 737 470, a broj faksa je 036 737 470. Radno vrijeme vrijeme poštanskog ureda u Bjelimićima je u periodu od 08:00h do 10:30h (ponedjeljak – subota)

Na vrh
Zahvaljujemo Vam na dijeljenju!
Administratori stranice žele Vam ugodan boravak na našem portalu.
Podijelite ovo sa prijateljem