Obavijesti

OBILJEŽENA GODIŠNJICA ODBRANE BJELIMIĆA

Udruženje Bjelimićani je u saradnji sa Jedinstvenom organizacijom boraca (JOB) Konjic i porodicama šehida i poginulih pripadnika 450 lbbr. i 4. Mslb. ARBiH danas izvrsilo otkrivanje spomen obilježja na mjestima pogibije svojih pripadnika na kotama Crveni kuk i Komić te na lokaciji Argud-Muhov do.

Udruženje Bjelimićani je u saradnji sa Jedinstvenom organizacijom boraca (JOB) Konjic i porodicama šehida i poginulih pripadnika 450 lahke brdske brigade i 4. Muslimanske slavne lahke brigade ARBiH danas izvrsilo otkrivanje spomen obilježja na mjestima pogibije svojih pripadnika na kotama Crveni kuk i Komić te na lokaciji Argud-Muhov do. Manifestaciji se pridružilo i Udruženje “Zlatni Ljiljan” iz Sarajeva.

“Tamo gdje je tokom rata bila uspostavljena i opstala linija odbrane danas je i formalno uspostavljena linija sjećanja” istakli su iz Udruženja. Takođe, održan je pohod od kote Crveni kuk do lokacije Argud-Muhov do. Udruženje građana Bjelimićani se zahvaljuje svima koji su danas došli odati počast suborcima i uveličati ovu manifestaciju, te svima koji su na bilo koji način pomogli u izgradnji spomen obilježja i obilježavanju godišnjice, odnosno održavanju manifestacije

Napomena: cijelu galeriju slika možete pogledati na Facebook stranici Udruženja građana Bjelimićani

OBILJEŽENA GODIŠNJICA ODBRANE BJELIMIĆA
Komentari
Na vrh
Zahvaljujemo Vam na dijeljenju!
Administratori stranice žele Vam ugodan boravak na našem portalu.
Podijelite ovo sa prijateljem