Obavijesti

SRETAN 1. MART, DAN NEZAVISNOSTI!

Prisjetimo se na današnji dan, prije svega, minutom šutnje, fatihom, dovama i molitvama, svih onih koji su dali svoj život za opstojnost naše zemlje, sjetimo se svih onih koji su položili svoje živote da bi odbranili nezavisnost naše države, sjetimo se i svih ostalih svih branilaca, koji su u odbrani naše države dali dijelove svog tijela. Sjetimo se svih žrtava agresije, žrtava genocida. Odajmo počast i poštovanje onima koji danas nisu među nama i čuvajmo sjećanje na njih jer oni su naš amanet, oni su temelji našeg opstanka, oni su naša vječna opomena da se čast, država i narod brane i životom kada je to potrebno.

Čuvajmo nezavisnost naše zemlje. Ne dozvolimo nikada da nakaradno unutrašnje uređenje naše domovine koje je nametnuto u Daytonu naruši njenu nezavisnost i njene državne granice. Svi mi smo dužni smo da Domovinu branimo i čuvamo, jer je to jedina istinska domovina koju imamo.

Istaknimo svoje ljiljane svugdje, kako u virtuelnom prostoru, na profilima raznih društvenih mreža, tako i u stvarnom životu, na našim domovima, u radnjama, ponosno, na isti način kakva je bila i naša odbrana, časno i dostojanstveno. Borimo se svako na svoj način, prvo olovkom a onda i drugim sredstvima da sačuvamo tekovine borbe za Bosnu i Hercegovinu, kako bi ona bila još topliji dom za buduće generacije.

Hvala se svim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine i svima drugima koji su doprinijeli u odbrani naše zemlje!

Poštovani građani u našoj zemlji i izvan nje, administracija naše stranice želi vam Sretan Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, naše jedne i jedine domovine!

SRETAN 1. MART, DAN NEZAVISNOSTI!
Komentari
Na vrh
Zahvaljujemo Vam na dijeljenju!
Administratori stranice žele Vam ugodan boravak na našem portalu.
Podijelite ovo sa prijateljem