Obavijesti

SPV SARAJEVO REALIZOVALA HUMANITARNU TURU VITO – VISOČICA

Kako piše na službenoj stranici Stanice planinarskih vodiča Sarajevo, ova Stanica je juče odnosno 01. oktobra 2023. godine, po 10. put realizovala Humanitarnu planinarsku turu na prostoru MZ Bjelimići, odnosno na planini Visočici, do vrha Vito na 1960 metara nadmorske visine.

Tura je realizovana po ugodnim i promjenjivim vremenskim prilikama sa rutom kretanja: Prokletnice – Mahale – Vukovo vrelo – vrh Vito 1950 m n/v – Mahale i na nju se odazvalo 157 učesnika. Značajno je napomenuti da je ovaj put na Humanitarnoj turi bilo prisutno oko 15 djece a najmlađi učesnik bio je starosti od 2 godina a najstariji 77 godina. Zahtjevnost ture bila je srednje teška, uz dobro vrijeme koje je bilo popraćeno slabijim vjetrom i maglom tura je uspiješno realizovana i to bez bilo kakvih incidenata niti neželjenih slučajeva. Humanitarna tura je završena oko 15.00 sati i svi učesnici su se vratili svojim kućama.

Prikupljena sredstva od Humanitarne ture biće uručena porodici Nezir, samohranoj majci troje djece iz mjesta Kobiljak kod Dobroševića (Sarajevo) čiji je otac nesretno stradao na radnom mjestu. Akcija prikupljanja pomoći će se nastaviti u narednih 10 dana te će se u tom periodu moći uplaćivati novčana sredstva putem banaka ili na drugi način.

Stanica planinarskih vodiča Sarajevo se zahvalila svim planinarima i ljubiteljima prirode iz Bosne i Hercegovine kao i prijateljima iz Republike Hrvatske koji su se odazvali i dali svoj doprinos uspješnosti akcije, kao i svima onima koji su novčanim prilozima pomogli Humanitarnu turu.

SPV SARAJEVO REALIZOVALA HUMANITARNU TURU VITO – VISOČICA
Komentari
Na vrh
Zahvaljujemo Vam na dijeljenju!
Administratori stranice žele Vam ugodan boravak na našem portalu.
Podijelite ovo sa prijateljem