Obavijesti

PRIPADNICI GSS PRENJ KOD LJUBUČE IZVUKLI BEŽIVOTNO TIJELO

Pripadnici GSS-a Prenj iz Konjica su u kanjonu Neretve u blizini sela Ljubuča (MZ Bjelimići) izvukli beživotno tijelo. Ovu informaciju je potvrdio Almir Karkelja, načelnik GSS-a Prenj.

Naime, u večernjim satima Gorska Služba Spašavanja Prenj je zaprimila poziv dežurnog Policijske stanice (PU) Konjic u kojem je obavještena da je u rijeci Neretvi, ispod sela Ljubuča, u Mjesnoj zajednici (MZ) Bjelimići pronađeno beživotno tijelo te je zbog potreba vršenja uviđaja potrebno pružiti pomoć u izvlačenju tijela.

Zajedno sa uviđajnom ekipom Policijske uprave (PU) Konjic i timom Doma zdravlja (DZ) Konjic, pripadnici GSS Prenj su izašli na izuzetno težak i nepristupačan teren i pronašli su tijelo. Službenici Policijske uprave (PU) Konjic su izvršili uviđaj nakon čega se pristupilo izvlačenju tijela i iznošenju u selo Ljubuča do vozila gdje je tijelo predato na dalji transport.

U akciji učestvovalo pet pripadnika GSS Prenj i sve prošlo bez problema, a mještani sumnjaju da je riječ o lešu mještanina koji se izgubio još u decembru 2021. godine.

PRIPADNICI GSS PRENJ KOD LJUBUČE IZVUKLI BEŽIVOTNO TIJELO
Komentari
Na vrh
Zahvaljujemo Vam na dijeljenju!
Administratori stranice žele Vam ugodan boravak na našem portalu.
Podijelite ovo sa prijateljem