Obavijesti

HE ULOG – DIO PROJEKTA REALIZIRAN NA PODRUČJU FBIH?!

Nakon što su članovi Fondacije Atelje za društvene promjene – ACT, tokom jedne od posjeta gradilištu hidroelektrane “Ulog” u blizini Kalinovika, uočili da postoji mogućnost da je investitor EFT Group pri realizaciji projekta ušao u teritorij entiteta Federacija BiH, za šta vjerovatno nema potrebne dozvole, o ovim navodima, zajedno sa UG “Neretvica – PUSTI ME DA TEČEM”, detaljno su  informirali više institucija.

Međutim, i pored priloženih detaljnih informacija i preciznih mapa, Federalna uprava za inspekcijske poslove, Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove i, što je posebno negativno iznenađujuće, Federalno pravobranilaštvo, proglasili su se nenadležnim za postupanje.

Nakon toga, Fondacija ACT je poslala dopis i na adresu državnog pravobranilaštva, koje je ekspresno reagiralo i od resornog ministarstva u entitetu RS i Grada Konjica isto je zatražilo detaljna objašnjenja u vezi predmetnih navoda.

Dalje se čekaju odgovori navedenih institucija i vjerujemo da će Pravobranilaštvo Bosne i Hercegovine preduzeti radnje iz njihove nadležnosti.

Borba za spas smaragdne ljepotice Neretve se nastavlja!

HE ULOG – DIO PROJEKTA REALIZIRAN NA PODRUČJU FBIH?!
Komentari
Na vrh
Zahvaljujemo Vam na dijeljenju!
Administratori stranice žele Vam ugodan boravak na našem portalu.
Podijelite ovo sa prijateljem